3D-Röntgen

Gylletandvård är den enda klinik i Borlänge som erbjuder dig som patient den mest avancerade tekniken inom röntgen som finns. Det är en så kallad volymtomograf, en röntgenmaskin som tar 3-dimensionella röntgenbilder (CBCT står för cone beam computer tomography). Tekniken har en rad fördelar. Den avbildar önskat område i käkarna i 3D vilket innebär att man kan ställa en mycket noggrann diagnos och planera väl inför ett kirurgiskt ingrepp.

Röntgen av en mun

Allt sker helt digitalt vilket innebär att stråldosen är betydligt lägre än vid traditionell röntgen. Tack vare att vi har denna fantastiska maskin på kliniken behöver vi ej remittera dig som patient till Falun vilket tidigare var nödvändigt. Det innebär att behandlingstiden vad gäller vissa ingrepp kan förkortas avsevärt. Kliniken och personalen är certifierad enligt SSMs (Strålskyddsmyndighetens) normer. Samtliga bilder granskas av specialist i radiologi, som även skriver ett utlåtande till oss.

Som tandläkare är ni hjärtligt välkomna att remittera era patienter för CBCT eller panorama undersökningar. Du kan även formulera din frågeställning med angivande av vilket område som du önskar att din patient ska undersökas och mejla till info@gylletandvard.se

Tandläkarutrustning

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida. Läs vidare om hur vi hanterar cookies här.

Acceptera
Hantera